PRZYDATNE LINKI

Newsy z gry: KLIK!
Aktualna mechanika: KLIK!
Poradnik na start: KLIK!
F.A.Q: KLIK!
ROZGRYWKA

Trwa III Edycja Kozaków RPG

1654 rok

Następna Tura 27.11.2011.

EKIPA
Główni administratorzy
Waldisimo, Kubiesh
Administratorzy
Demetriusz, Murat
Kartografi

Literaci

Rachmistrzowie

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Newsy z gry
Autor Wiadomość
Kubiesh Offline
Główny Administrator

Liczba postów: 1,431
Reputacja: 16
Dostał 40 piw w 22 postach
Newsy z gry
NOWE PORZĄDKI W GRZE

Zamierzam poświęcić przez kolejny czas więcej uwagi dla gry w celu kontynuowania rozgrywki. Zbiorę do kupy cały zespół gry i rozpoczniemy ogarnianie tego chaosu. Zamierzam zająć się douczaniem języka PHP i mySQL w celu napisania obiektowego systemu automatyzacji gry z możliwością rekrutacji i wydarzeń. Nie wiem ile mi to zajmie, dlatego niczego nie obiecuję, ale postaram się to zrobić dla tej Kozaków RPG - gry, w której jestem od początku aż po dzień dzisiejszy. Byłem tu przy wszystkich wydarzeniach związanych z administracją i zamierzam ponownie puścić grę na nogi. Więcej informacji już jutro.

[Obrazek: tmpcq.png]
[Obrazek: userbar3.png]
[Obrazek: userbar2.png]

Witaj Gość, jestem tylko administratorem technicznym, aktualnie nie zajmuję się grą. Pytania publiczne kieruj do działu, nie zaśmiecaj mi PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2011 21:43 przez Kubiesh.)
27.03.2011 21:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
 Piwo postawił: Slim Shady
Reklama
Kubiesh Offline
Główny Administrator

RE: Newsy z gry
NOWE PORZĄDKI W GRZE
Kontynuacja gry niesie za sobą kilka zmian odnośnie mechaniki i ogólnego rozrachunku w tej grze. Aby dodać kolorów standardowej rozgrywce dyplomatycznej, będą tutaj elementy podkreślające aspekt tej dyplomacji. Za najważniejszą wzmiankę jest nowy główny cel w grze - Za główny cel gry ustalono zdobycie Imperium Rosyjskiego poprzez przejęcie jego terenów i znajdujących się tam dóbr. Każdy kraj będzie dążył do zdobycia tej potęgi, jednak w pojedynkę osiagnięcie przeznaczenia będzie dużo trudniejsze zważywszy na różne niepowodzenia wywyłane przez spryt Rosjan. Gracz będzie musiał tworzyć koalicje, opozycje i wszelkie inne drogi, aby wygrać grę. Z góry zaznaczam, że będę naciskał na wypowiedzi użytkowników, a zwłaszcza tych z problemami poprawnej polszczyzny. Posty z wypowiedziami władców muszą zawierać co najmniej 5-linijek, formatowanie słów postaci jest opisane w mechanice. Na początku będą upomnienia dla starszych i dla nowszych graczy, a później tylko dla nowszych. Pojedynczych błędów nie mam zamiaru się czepiać, gdyż każdy je popełnia, jednak masowe, nieestetyczne posty będą karane upomnieniem lub ostrzeżeniem.
Nie obiecuję napisania tego systemu automatyzacji aczkolwiek postaram się go w najbliższym lub późniejszym czasie napisać. Nie spodziewajcie się szybkiego wdrążenia tego, ponieważ dawno nie kodowałem w PHP i muszę powtórzyć algorytmy z książek.

Witaj Gość, jestem tylko administratorem technicznym, aktualnie nie zajmuję się grą. Pytania publiczne kieruj do działu, nie zaśmiecaj mi PW.
28.03.2011 20:10
Murat Offline
Maréchal d'Empire

Liczba postów: 854
Reputacja: 12
Dostał 40 piw w 16 postach
Chciałbym odnieść się do proponowanych przez Ciebie zmian: otóż nie za bardzo podoba mi się, że po raz drugi zostanę zmuszony do przymusowej zmiany kraju. Po wtóre chciałbym stwierdzić, iż skoro głównym celem gry ma być podbicie Rosji, to na pozycji uprzywilejowanej już na samym starcie gry będą kraje duże lub/i graniczące z Rosją (Prusy, Austria, Szwecja), ponieważ raz graniczą one z Rosją, a dwa będą chciały zachować jak najwięcej zdobyczy dla siebie. Tymczasem kraje małe, zwłaszcza śródlądowe (Szwajcaria, Toskania) będą dla osiągnięcia korzyści niejako zmuszane do sojuszów z krajami znajdującymi się na trasie ewentualnego przemarszu ich wojsk do Rosji.

Dlatego też proponuję, aby zmienić kraj, który ma stać się celem podboju (proponuję Turcję, wokół której rzeczywiście w XIX w. pojawiły się plany rozbiorowe) lub pozostawienie mi kierowania Rosją, wg zasady że ja dostaję punkty za obronę swojego kraju,a potencjalni agresorzy - za zdobycie korzyści terytorialnych.

Bardzo proszę o przemyślenie moich propozycji

Z poważaniem
Murat

Administrator Kozaków RPG
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.03.2011 16:49 przez Murat.)
29.03.2011 16:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Kubiesh Offline
Główny Administrator

(29.03.2011 16:49)Murat napisał(a):  Chciałbym odnieść się do proponowanych przez Ciebie zmian: otóż nie za bardzo podoba mi się, że po raz drugi zostanę zmuszony do przymusowej zmiany kraju. Po wtóre chciałbym stwierdzić, iż skoro głównym celem gry ma być podbicie Rosji, to na pozycji uprzywilejowanej już na samym starcie gry będą kraje duże lub/i graniczące z Rosją (Prusy, Austria, Szwecja), ponieważ raz graniczą one z Rosją, a dwa będą chciały zachować jak najwięcej zdobyczy dla siebie. Tymczasem kraje małe, zwłaszcza śródlądowe (Szwajcaria, Toskania) będą dla osiągnięcia korzyści niejako zmuszane do sojuszów z krajami znajdującymi się na trasie ewentualnego przemarszu ich wojsk do Rosji.

Dlatego też proponuję, aby zmienić kraj, który ma stać się celem podboju (proponuję Turcję, wokół której rzeczywiście w XIX w. pojawiły się plany rozbiorowe) lub pozostawienie mi kierowania Rosją, wg zasady że ja dostaję punkty za obronę swojego kraju,a potencjalni agresorzy - za zdobycie korzyści terytorialnych.

Bardzo proszę o przemyślenie moich propozycji

Z poważaniem
Murat

To jest jedynie gra, a ze względu na zmianę faktów historycznych nie musimy się odnosić do historii. Jest mi przykro z tego powodu, jednak zaoferowałem godziwe warunku dla wybranego przez ciebie kraju. Rosja nie będzie krajem ze zwykłym uzbrojeniem, a kraje przybliżone mogą być podatne na ataki sąsiada. Imperium Rosyjskie nie musi być również samo, gdyż będzie zawierać sojusze z innymi państwami, a dzięki strategii może opanować całą Europę, jeżeli gracze temu nie zapobiegną. Ogólnie dzięki temu dodamy tej grze rozrywki.

29.03.2011 18:52
Kubiesh Offline
Główny Administrator

NOWE PORZĄDKI W GRZE
Na nieokreślony czas będziemy używać for prywatnych. Proszę o założenie tam tematów według mechaniki gry do 1 kwietnia. Osoby, które nie będą miały uzupełnionego fora i nie pojawią się na forum - ich państwa zostaną zwolnione dla nowych graczy. Wszelkie pytania proszę składać do działu "Pytania i propozycje".

30.03.2011 16:28
Kubiesh Offline
Główny Administrator

NOWE PORZĄDKI W GRZE
Ustabilizowałem nowy porządek w forach prywatnych. Od teraz gracze nie muszą wpisywać hasła, aby się dostać do swojego forum. Wystarczy, że przynależą do grupy swojego kraju. Kraje, w których nie pojawiły się tematy do fora prywatnego zostały zwolnione nowym graczom. Wciąż poszukujemy Rekrutanta, żeby rozpocząć na nowo rekrutację do III edycji, lecz przedtem muszę się zaznajomić dobrze z mechaniką, aby dobrze przeprowadzić aktualizacje. Przepraszam za lekkie opóźnienie startu, ale w wyniku następujących wydarzeń było to nieuniknione.

05.04.2011 12:48
Kubiesh Offline
Główny Administrator

POPRAWKI W MECHANICE

Obecna mechanika wymaga wielu poprawek ze względu na to, iż jest trochę skomplikowana, a jaśnie pan Jabułłek nie zrobił poradnika dotyczącego aktualizacji. Proszę uzbroić się w cierpliwość na okres modyfikacji.
Za kolejne utrudnienia przepraszam.

07.04.2011 19:36
Kubiesh Offline
Główny Administrator

NOWA MECHANIKA GRY
Po niespełna dwóch tygodniach jesteśmy gotowi przystąpić do kontynuacji gry Kozacy RPG. Została opublikowana wersja zmodyfikowana mechaniki 2.0 - nosi nazwę 2.0m. Obecnych graczy proszę o jeszcze raz wpisanie tematów do forum prywatnego i dodanie tematu "Wpisy moderatorów" do fora publicznego. Należy również zaaktualizować temat "Informacje i polityka". Proszę o jak najszybsze zapoznanie się z nowym zbiorem zasad. Aktualizacja danych do potrzeb danego kraju odbędzie się w sobotę oraz w niedzielę. Jeżeli ktoś do niedzieli nie wstawi tematów, będzie to oznaczało rezygnację z gry. Zapraszam serdecznie do tworzenia sojuszów - za każdy stworzony sojusz lub uczestnictwo będzie podwyższane poparcie o 5%. Zasady mogą zawierać błędy, także proszę o nich informować w "Pomocy technicznej".
Link do nowej mechaniki: http://kozacyrpg.pl/thread-4937.html

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2011 14:49 przez Kubiesh.)
14.04.2011 14:26
Kubiesh Offline
Główny Administrator

ZAPOWIEDZI ZMIAN
Demetriusz rozporządził zmiany w strukturze podatkowej co sprawiło, że zarobki państw zmieniły się diametralnie. Nie jest to koniec modyfikacji w mechanice i nowości, które czekają Was w najbliższym czasie. Niedługo powstanie specjalna misja, przez którą ceny jednostek, budowli itp. się podwyższą lub zniższą - wszystko zależy od rozegrania wydarzenia. Wiele osób pytało o technologie militarne - nie jest wykluczone, że do mechaniki zostaną dodane coraz nowe udoskonalenia w rozdziale o technologiach, także mechanika będzie stale ubogacana.

25.04.2011 11:50
Murat Offline
Maréchal d'Empire

Liczba postów: 854
Reputacja: 12
Dostał 40 piw w 16 postach
ZAPOWIEDZI ZMIAN

W najbliższym czasie zamierzam po pierwsze zmienić zasady funkcjonowania RŚ, mianowicie wprowadzić aktualizację puli możliwych do kupienia dóbr co roku, co jednocześnie pociągnie za sobą wzrost kosztów kupna (na dzisiaj nie jestem w stanie określić jak bardzo), a po drugie wprowadzić Bank Światowy zamiast banków narodowych, ponieważ ta pierwsza koncepcja nie wypaliła. BŚ zajmować się będzie udzielaniem kredytów oraz prowadzeniem lokat (na podobnych zasadach jak to miało miejsce jeszcze za Syriusza).

Administrator Kozaków RPG
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2011 16:25 przez Murat.)
18.05.2011 16:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości